okaliptüs tatil köyü okaliptus tatil koyu foça tatil köyü foca tatil koyu güncel blog guncel blog tatil tur firmalari Veri Kurtarma (Data Recovery) Veri Kurtarma (Data Recovery) Veri Kurtarma (Data Recovery) | HAber,Oyun,Film Genel BLOG
Advertising (Reklam)

Veri Kurtarma (Data Recovery) Veri Kurtarma (Data Recovery) Veri Kurtarma (Data Recovery)

Veri Kurtarma (Data Recovery) Veri Kurtarma (Data Recovery) Veri Kurtarma (Data Recovery)

23 Mayıs 2012 Çarşamba



Veriler hem kişisel hemde çalışma ortamlarında çok önemli bir yere sahip oldular. gün içinde bazen birçok dosya oluşturuyoruz ve hazırladığımız işleri bilgisayar ortamında saklıyoruz. Muhasebe programlarından tutun ofis dosyaları dokümanlar, tablolar elektronik postalar ve daha bir çok şey bilgisayarlarımızın içinde duruyor. Artık birçok firma tasarruf etmek için bilgisayar ortamındaki bilgileri yazıcı çıktısı almadan elektronik ortamda tutuyor. Böyle bir dünyada tüm verilerimizin bulunduğu harddiskimizin bozulması bizim için kabus olabiliyor. Sadece basit bir bozulma değil, doğal olan ya da olmayan deprem, yangın gibi bir çok sebepten dolayı tüm bilgilerimizi kaybedebiliyoruz.


Veri kayıplarınız için veri kurtarma hizmeti alabilirsiniz. Veri kurtarma bir çok farklı yollar ile olabilir. Bazı veri kurtarma yöntemlerini kendinizde deneyebilirsiniz. Örneğin harddiskinizi yanlışlıkla formatladıysanız bilgilerinizi özel yazılımlar yardımıyla kurtarabilirsiniz. Arama motorlarında "data recovery" olarak arattığınızda bir çok veri kurtarma programı ile deneme yapabilirsiniz. Bu ve buna benzer yazılımsal sorunları bir şekilde kendiniz yazılımlar ile kurtarabilirsiniz ancak diskinizde fiziksel bir hasar olması durumunda işiniz daha da zorlaşıyor.




Bilgilerinizin bulunduğu harddiskiniz hiç açılmıyor ise diskiniz üzerinde bad sektörler oluşmuş olabilir. Bunin gibi fiziksel sorunları yazılımlar vasıtası ile belli bir süreliğine düzeltebilirsiniz. ancak Bad Sektörler daha da artabilir. Bu nedenle Bad sektörleri belirleyip kullanılmaz hale getirdikten sonra bilgilerinizi sağlam bir ortama taşımalısınız. Bad sektörlü harddiski başka bir bilgisayara ikincil harddisk olarak bağlayarak Windows'un hata denetleme aracı ile bozuk kesimleri tarama ve düzeltme seçeneğini etkinleştirerek Bad Sektörleri düzeltebilirsiniz.




Harddiskinizi hiç göremiyorsanız daha büyük bir sorununuz var demektir. Muhtemelen disk üzerindeki elektronik kartta sorun vardır. Tabi biraz çaba ile bu sorunada kişisel çözüm bulabilirsiniz. Diskinize benzer bir harddisk bularak harddisk üzerindeki kartları değiştirebilirsiniz. Bu deneme ile diskiniz üzerindeki verilere ulaşmanız mümkündür.

Yangın ya da dağa başka bir nedenden dolayı harddiskinizde yukarıdakilerden çok daha fazla hasar bulunuyorsa ve diskiniz içindeki bilgiler sizin için hayati derecede önemli ise harddiskinizi veri kurtarma firmalarına götürerek bilgilerinize kavuşma imkanınız bulunuyor. tabi bu işlemde bilgilerinizin yüzde yüz olarak geri getirileceği garanti edilemez. Ayrıca veri kurtarma işlemi duruma göre yüksek fiyatlara çıkabiliyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

izle, indir, yükle